Sveitsin uimala laajenee | Visit Sveitsi

Sveitsin uimalan laajennushankkeella on tavoitteena tarjota tulevaisuudessa aiempaa monipuolisemmat vesiliikunnan palvelut.

Uimalahankkeen kustannusarvio on noin 9,8 miljoonaa euroa ja hankkeelle on myönnetty 270 000 euroa valtionavustusta. Uimalassa oli vuonna 2019 yhteensä 234 400 asiakaskäyntiä, joista Sveitsi Hotellin kävijöitä oli 16 700 asiakasta.

Uimalan laajennustyömaa ja vedenkäsittelylaitteiden remontti käynnistyi joulukuussa 2019 ja työn on tarkoitus valmistua vuonna 2021. Vedenkäsittelyjärjestelmiä, ilmanvaihtoa ja teknistä laitteistoa kunnostetaan laajennustyön yhteydessä. Lisäksi projektissa yhdistetään vanha ja uusi rakennus yhdeksi kokonaisuudeksi.

Uusi uima-allas tekeillä

Urakan aikana tehdään laajennus, joka sisältää uuden 25 metrin pituisen altaan rakentamisen. Altaaseen tulee viisi 2,5 metrin levyistä uintirataa. Altaalle tulee lisäksi oma vedenkäsittelyjärjestelmä. Laajennus sijoittuu aiemman 25 metrin altaan päädyn ja puistoalueen väliselle tontin osalle. Suunnitelmiin kuuluu allashuoneen laajennus 768 m2 / 9300 rm3.

– Allasrakenne toteutetaan teräsaltaana ja se tulee olemaan koko matkalta tasasyvä kahden metrin allas, joka täyttää lähtökorokkeineen paikallistason kilpauinnin vaatimukset. Tämän mallinen allas sopii myös erilaisiin vesiliikuntalajeihin, sanoo Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat aukioloihin ja hinnastoon – ensimmäinen keskeytys maaliskuussa

Uimahallin laajennustyön yhteydessä olemassa olevissa teknisisissä tiloissa kunnostetaan ja uusitaan vanhoja vedenkäsittelylaitteistoja sekä putkistoja ja lämmönvaihtimia. Halli saa myös uuden ilmanvaihtokoneen.

– Koneiden vaihtoja ja kunnostuksia ei voi turvallisuussyistä tehdä uimalan aukioloaikoina, mikä merkitsee, että remontti ajoittain johtaa palveluiden keskeyttämiseen ja hallin aukiolojen rajoittamiseen. Ensimmäinen palvelukeskeytys on alkamassa maaliskuussa 2020. Tammi-helmikuussa uimalaa pyritään pitämään auki normaaliaukioloaikojen mukaisesti, kuvaa Vakkila työmaatilannetta.

– Tämänhetkisen arvion mukaan uimalaa joudutaan pitämään suljettuna yhtäjaksoisesti 5-7 kuukautta. Ulkouimalan kesäkauden 2020 aukiolon mahdollisuutta selvitellään. Kaupunki tiedottaa erikseen myöhemmin missä määrin uimalaa on mahdollista käyttää kesä-heinäkuun aikana, samalla on kuitenkin huomioitava vaikutukset kokonaisprojektin kestoon, mikäli rakentamisessa pidetään taukoja, toteaa Vakkila.

Rakentamisen kokonaisaikataulu on tämänhetkisten tietojen mukaan tammikuu 2020 – maaliskuu 2021 eli yhteensä 15 kk sekä 2 kk siirtymäaika. Tavoitteena on avata ulkouimala normaalisti kesäkuun alussa vuonna 2021.

Yksi Sveitsin luonnonpuiston alueella olevan n. 220 m mittainen reitti uimahallin takana on suljettu työmaa-alueesta johtuen rakentamisen ajan.

Lisätietoa uimalan laajennuksesta ja hankkeen kulusta Hyvinkään kaupungin sivustolta.

Contact form

OLLAAN Yhteydessä.


ASIANI KOSKEE:

SVEITSIN MATKAILUA

Härkävehmaankatu 4, 05900 Hyvinkää, Suomi | info@visitsveitsi.fi