Hyvinkään Sveitsin historia | Visit Sveitsi

Content left

Hyvinkää on tunnettu hyvän olon kotipaikkana jo pitkään. 1800-luvulla Hyvinkäälle tultiin keräämään voimia, nauttimaan Hyvinkään Sanatoorion monipuolisista hoidoista sekä metsämaiseman rauhasta ja raikkaasta ilmasta.

Hyvinkään Sveitsi on perinteikästä matkailualuetta, jota kiiteltiin matkailu-uutisissa jo vuonna 1885. Erään tarinan mukaan alue sai nimensä sillä sijainneen saksalaisen perheen ylläpitämän majatalon mukaan. Toisen tarinan mukaan mäkinen ulkoilumaasto sai nimen Sveitsi Sanatoorion potilailta, joiden hoito-ohjelmaan kuului oleellisesti liikkuminen alueen suotuisassa ilmanalassa.

Sveitsinharju on osa jääkauden aikana syntynyttä Salpausselkää, Sveitsin suppa on ollut virkistyskäytössä jo 1870-luvulta lähtien. Sveitsinpuiston alue on kokonaisuudessaan noin 200 hehtaarin suuruinen ja noin puolet siitä on rauhoite­ttu luonnonsuojelualueeksi. Alueelta löytyvät niin hyvät marja- ja sienimetsät kuin merkityt lenkkeilypolutkin, jotka talvisin muuntuvat valaistuiksi laduiksi.

Talviliikunta on kuulunut Sveitsin historiaan olennaisesti jo vuosikymmenet: hyppyrimäki rakennettiin ennen sotavuosia, hiihtohissi on palvellut laskijoita jo 1960-luvulta saakka ja curlingiakin pelattiin jo 1970-luvulla. Alueella on toiminut pitkään perinteikäs kokoushotelli, joka on kokenut täydellisen uudistumisen. Uimala ja jääliikuntakeskus ja hevosurheilureitit ovat tuoneet oman lisänsä alueen vilkkaaseen harrastustoimintaan.

Hyvä olo, liikkumisen riemu ja rentoutuminen ovat aina olleet tärkeä osa Hyvinkään Sveitsin tarinaa. Löydä sinäkin hyvä olo luotamme, tervetuloa vieraaksemme!

Extra information

Contact form

OLLAAN Yhteydessä.


ASIANI KOSKEE:

SVEITSIN MATKAILUA

Härkävehmaankatu 4, 05900 Hyvinkää, Suomi | info@visitsveitsi.fi